De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Een sfeervolle reünie voor leden en oud-leden en een jubileumtreden ter  gelegenheid van het veertigjarig bestaan van het Interkerkelijk koor Langweer. De schuur van de boerderij aan Dijken 2 was zaterdagavond 1 juni 2024 tot de laatste plaats bezet. Onder leiding van dirigent bracht het koor een gevarieerd repertoire in sfeervolle omgeving.
 
De reünie op zondag 2 juni 2024 bracht leden en oud-leden bij elkaar, die onder het genot van een hapje en drankje en later de maaltijd oude herinneringen ophaalden. De oorsprong van het huidige koor ligt in het opheffen van het kerkkoor van de Nederlands-Hervormde Gemeente in 1984. De kerstnachtdienst van dat jaar leek een kale bedoening te worden zonder koortje.
 
Dankzij de inzet van de toenmalige gemeentebode Jelle Kraak en Pieter Brinksma werd in minder dan geen tijd een gelegenheidskoor van dertig mensen bij elkaar gebracht. Ze bleven bij elkaar en richtten het Interkerkelijk Koor Langweer op. De zangers en zangeressen repeteerden en bezochten ook concoursen en zangfestivals, zoals op Schiermonnikoog. Het ledental varieerde met als top zo'n vijftig mensen. De sfeer, gezelligheid en lust om te zingen bleef, aldus de bezoekers van de reünie.
 
Foto's: Byldbrege/Menno Dijkstra
 
Een kleurrijk concert met dirigent Ludwin Hiemstra240601 Langweer InterkerkelijkKoor 1 (DSN  1000)
 
 
...en muzikale ondersteuning van Sjoerd Hiemstra op piano en het blazersduo Smith en Vlaar.240601 Langweer InterkerkelijkKoor 3 (DSN  1000)
Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?