De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Belangstellenden die in de toren van de Heilige Nicolaaskerk in Sint Nicolaasga willen kijken of vanuit de spits de wijde omgeving willen zien, hebben deze zomer drie kansen. Op zaterdag 6 juli, zaterdag 10 augustus en zaterdag 14 september 2024 (Monumentendag) is de toren open voor bezichtiging en beklimming via de trappen.

De bezichtiging en beklimming gaat onder begeleiding. Degenen die meegaan, doen dit op eigen risico. Het is overigens niet gevaarlijk, maar er kan altijd wat gebeuren. Mensen moeten in redelijk goede lichamelijke conditie zijn, want er moeten nogal wat treden worden genomen en hier en daar is het sluip-door-kruip-door. Van de deelnemers wordt een vrijwillige bijdrage verwacht, die bestemd is voor het onderhoud van de toren.

De starttijden liggen tussen 13.30 en 16.00 uur. Bezoekers gaan in groepen van ongeveer zes tot acht personen naar boven. De minimum leeftijd voor de deelnemers is tienjaar.

Overigens is de kerk alle dagen open voor bezichtiging of gebed. In de periode van Tsjerkepaad van 6 juli tot en met 14 september zijn er op gezette tijden ook gastheren en gastdames aanwezig.

Familie-uitje
Het is ook mogelijk om als familie-uitje een rondleiding in de kerk te krijgen of de toren te bezichtigen. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Dirk Hylkema ().

Foto: Noordoost.nl

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?