De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Met hun lied Earlikens is de openbare basisschool De Brege in Scharsterbrug niet in de prijzen gevallen van het Friestalige festival SjONG 2024. Na een spannende finale is de Sint Radbodus uit Dronryp gewonnen. De finale werd vrijdagavond 21 juni 2024 in theater De Lawei in Drachten gehouden. Acht scholen uit heel Fryslân traden op voor de professionele jury. De presentatie van de finale was in handen van Raynaud Ritsma, die ook naar Scharsterbrug kwam voor de voorbereiding.

De leerlingen uit Scharsterbrug kwamen met de voorbereidingen ook op het Jeugdjournaal. De uitzending was vlak voor het optreden in De Lawei.

SjONG junior is een initiatief van Afûk, Keunstwurk, Cedin en Omrop Fryslân. Het wordt uitgevoerd onder de paraplu van Taalplan Frysk.

 

Still en video: SjONG

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?