De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

De feestverlichting van de Sint Nykster Merke krijgt met ingang van 2024 energiebesparende led-lampen. De vervanging van de drieduizend rode en witte lampen wordt uitgevoerd door de cliënten van dagbestedingslocatie Inducent van Maeykehiem in Sint Nyk en die van stichting Philadelphiazorg in Oppenhuizen. Ze hebben tot donderdag 22 augsutus de tijd, want dat plaatst de VVV de palen laangs de route.

,,It is noch in hiele put, mar we ha tige bêste help. Dêr binnen wy tige bliid mei’’, aldus het bestuur van de Vereniging voor Volksvermaken (VVV) Sint Nicolaasga in een reactie. Voor de vervanging van de feestverlichting stelde stichting Westermeer in Joure eerder dit jaar een bedrag van 6.900 euro beschikbaar.

Langs de route staan in totaal 170 palen, die door drie kilometer kabel met elkaar en de verschillende stroompunten langs de route worden verbonden. De besparing op stroom is met name te merken voor een aantal bewoners langs de optochtroute – Lemmerweg, Gaastweg en Jonkheer F. J. J. van Eysingastraat. De kabels van de verlichting eindigen gedurende de festiviteiten bij hen in het stopcontact.

 Christiaan Hoekstra : ,,De besparing hebben we qua kosten niet uitgerekend. Maar qua wattage wel. Eén nieuwe complete boog met ledverlichting is gelijk aan één rode lamp van voorheen, of een halve witte lamp. Bogen hebben 12 witte lampen, en 5 rode lampen. Dus een extreme besparing op het geheel.''

 

Foto's: VVV Sint Nicolaasga

240804 SintNyk Optocht feestverlichting in led liggend

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?