De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Voor toeristen onderweg is het een welkome afwisseling. De Rustpunten waar bezoekers een versnapering kunnen halen en even kunnen zitten. Friesland telt er 104 van de 650 Rustpunten in heel Nederland. De Leeuwarder Courant klopte voor een verhaal bij Krista van Dijk (46) uit Boornzwaag aan. In het artikel vertelt de tassenontwerpsters wel tassen aan passanten verkoopt. Met haar Rustpunt is ze blij, vertelt ze aan de verslaggever.

,,Met het landelijk opererende Rustpunt ben je uiteraard veel herkenbaarder voor de fietsers en wandelaars van buiten de provincie dan met Piipskoft, het initiatief waarmee de provincie eerst van start ging, maar niet goed van de grond kwam.”

Krista van Dijk runt nu voor het vierde jaar een Rustpunt, waar ze jaarlijks tussen de vijfhonderd en duizend mensen verwelkomt. De kleinschalige horecavoorziening is ondergebracht in de deels nog te verbouwen woonboerderij met haar tassengalerie. Van Dijk ontwerpt en verkoopt hier haar tassen en dankzij het Rustpunt is het aantal toevallige passanten aan haar galerie behoorlijk toegenomen. ,,En naast koffie, thee, fris en mijn zelfgemaakte gebak, verkoop ik ook nog weleens een tas. Dat is mooi, maar bovenal zijn de contacten erg, erg leuk.”

Meer over Rustpunten in de provincie op deze link.

- Horsewei 2, 8526 DS Boornzwaag

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?