De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Op de van slotbijeenkomst van het Tsjerkepaadseizoen op zaterdag 21 september 2024 blikt Dirk Hylkema uit Sint Nicolaasga terug op de afgelopen twintig jaar, waarin hij bij het zomerse evenement is betrokken. Centraal in zijn verhaal staat de rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga, waar hij regelmatig rondleidingen verzorgt, onder andere in de 61 meter hoge kerktoren. De slotbijeenkomst wordt ‘s middags in de Grutte Tsjerke in Sloten gehouden.

Stichting Tsjerkepaad sluit het jubileumseizoen af met meerdere sprekers. Een van hen is Vader Jewsewy, priester van het Russisch Orthodox Klooster in Hemelum. Jewsewy komt zelf uit Polen, terwijl een deel van zijn parochieleden uit Oekraïne en Rusland komen. De oorlog tussen Oekraïne en Rusland kwam regelmatig tijdens de Tsjerkepaad-openingen voorbij.

Voorzitter Gerrit Groeneveld van Stichting Tsjerkepaad blikt ook terug op het seizoen en vertelt over de visie achter Tsjerkepaad. De verhalen in de kerk in Sloten worden omlijst met muzikale bijdragen van Roelof van Luit op orgel en Klaas van Slageren op baroktrombone.

  • Grutte Tsjerke, Sloten zaterdag 21 september 2024 13.30 uur

Foto: Noordoost.nl

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?