De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

160411 Langwarder Merke OptochtLANGWEER - Na een onzekere periode maakt de Vereniging voor Volksvermaken Langweer een frisse start. Omdat er geen nieuwe bestuursleden opstonden, zou de organisator van een vast aantal activiteiten als de Langwarder Merke, de oriëntatierit en de Amsterdamse Dag worden opgeheven. Het einde van de vereniging die in 1928 werd opgericht, leek aanstaande.

Met het vooruitzicht dat de populaire Langwarder Merke mogelijk niet meer georganiseerd zou worden, stond er toch een aantal dorpelingen op. Dat heeft op 21 januari het stokje van het oude bestuur overgenomen. De eerste activiteit is inmiddels een feit. Op de voetbalvelden van Langweer werd op de dag voor Pasen met maar liefst 58 goedgemutste kinderen naar paaseieren gezocht. Deelnemers en de ouders waren vol lof over de nieuwe organisatie. 

De Vereniging voor Volksvermaken maakt zich nu op voor de tweede traditie, de Amsterdamse Dag die voor zaterdag 18 juni op het programma staat.

(Archieffoto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?