De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

160412 Soos IdskenhuizenIDSKENHUIZEN - De Soos in Idskenhuizen heeft op dit moment tien deelnemers en dat is te weinig om na dit seizoen door te gaan. Daarmee dreigt er een einde te komen aan de tweewekelijkse activiteiten, die sinds 1993 in het dorpshuis worden georganisseerd.

De oudere inwoners van Idskenhuizen kwamen dinsdag voor het laatst samen en sloten af met een Chinees buffet. Na de zomer wordt het seizoen afgemaakt. In december zal definitief worden besloten of er een punt achter de Soos wordt gezet. ,,De laatste jaren zijn er in ons dorp veel sterfgevallen geweest en zijn er deelnemers afgehaakt vanwege ziekte of andere redenen. Als er nog meer ouderen wegvallen, houden we voor de Soos niets meer over. Ook omdat er geen nieuwe aanwas is", legt organisator Geertje Hoekstra uit.

Eén keer in de twee weken komen de ouderen samen voor een spelmiddag. Er wordt dan fanatiek gerummikubd, gesjoeld en ook de bingomolen draait regelmatig in de rondte. ,,Het is altijd erg gezellig, maar die iets jongere inwoners lopen blijkbaar niet meer warm voor de Soos." Dat terwijl nieuwe activiteiten als het Breicafé wel lopen. ,,Daar zijn vaak wel dertig deelnemers voor". 

Door de tanende belangstelling lijkt een einde vóór 2017 onafwendbaar. ,,Maar wie weet, als er nieuwe mensen zich aanmelden.."

(Foto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?