De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

160413 WesseldagSINT NICOLAASGA - Zes klasgenootjes van Wessel de Vries organiseren op Koningsdag, woensdag 27 april, een markt op het grasveld bij basisschool It Klimmerblêd in Sint Nicolaasga. De opbrengst is voor de organisatie van een Wessel-dag, die zij twee of drie weken later voor hem willen organiseren. De juiste dag wordt nog met de ouders van hem overlegd.

Het initiatief komt van Linda Ligthart, Nynke Smeltink, Bo de Winter, Arjan Altenburg, Jeen Landman en Jurre Bruinsma. Zij zitten samen met Wessel in groep 7 van de rooms-katholieke basisschool.

Wessel de Vries is echter al een poos ernstig ziek en moet daardoor veel lessen missen. Het zestal wil hem een hart onder de riem steken en vindt dat hij wel een mooie dag verdient. De drie meiden en drie jongens hebben inmiddels de anderen in de klas ingelicht over hun initiatief en zij helpen allemaal mee om zoveel mogelijk geld te verdienen zodat de Wessel-dag financieel mogelijk wordt.

Ook veel anderen hebben medewerking toegezegd. Hoe de speciale dag wordt ingevuld, willen de leerlingen nog als verrassing voor Wessel de Vries geheimhouden. Mocht er geld overblijven dan gaat naar KiKa. De markt begint om tien uur 's ochtends op de Pit.

(Foto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?