De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

160415 AchtervolgingJOURE/SINT NICOLAASGA - De politie heeft donderdagavond rond kwart voor zes de achtervolging ingezet op een automobilist, die in Joure tankte zonder te betalen. Op de Tsjûkemarwei in Sint Nicolaasga konden de agenten de man, een 31-jarige inwoner van Wolvega, stopzetten. 

De man verliet zonder te betalen een tankstation aan de Geert Knolweg in Joure. Een attente getuige bleef de verdachte volgen en hield ondertussen de meldkamer aan de lijn om de positie door te geven. 

De politie had ondertussen meerdere eenheden in gezet. De achtervolging ging via Joure door Scharsterbrug naar Sint Nicolaasga. De snelheden liepen flink op en er ontstonden enkele gevaarlijke situaties met voorbijgangers. Op de Tsjûkemarwei konden de agenten met getrokken wapens de wanbetaler stopzetten. 

De verdachte had verschillende valse kentekenplaten aangebracht. Mogelijk heeft hij in zijn vlucht auto's geraakt in Joure, Scharsterbrug of Sint Nyk. De politie vraagt die mensen om contact op te nemen. 

De verdachte is aangehouden en zijn rijbewijs is ingenomen. Vanwege vermeend drugsgebruik is er ook een bloedproef afgenomen.

(Foto's: Politie Heerenveen)

160415 Valse kentekenplaten

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?