De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

160417 Opening watersportseizoen skutsjesilenLANGWEER - Langweer heeft de aftrap voor het nieuwe watersportseizoen gegeven. Met de Skûtsjerun, het skûtsjesylen op de Wielen, de braderie op de Buorren, feest tot in de late uurtjes en verschillende andere bezigheden stond het weekend bol van de activiteiten.

De skûtsjes bleven vanwege het slechte weer op zaterdag nog aan de wal, maar op zondag ging het zeilspektakel wel los op de Langwarder Wielen. Meer dan veertig skûtsjes stonden aan de start, waar nog even stil werd gestaan bij het noodlottig ongeval in Langweer waar de dochter van een belangrijke sponsor van het skûtsje Gerrit de Vries uit Sneek bij om het leven kwam. 

Meer dan tweehonderd hardlopers gingen door weer en wind voor een goede tijd bij de Skûtsjerun. Start en finish lagen in de Buorren. De organisatie sprak van een groot succes. Tegelijk met het skûtsjesilen op zondag waren er in de centrumstraat diverse kraampjes opgesteld voor de jaarlijkse braderie. 

(Foto's: De Zakenman)

160417 Opening watersportseizoen braderie

160417 Opening watersportseizoen zweef

160417 Skutsjesilen

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?