De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

KPJ 1SINT NICOLAASGA - De belangstelling voor het Beachvolleybal-evenement van KPJ Sint Nicolaasga op eerste pinksterdag is weer enorm groot. De inschrijving startte zaterdag en was dezelfde dag al vol.

In totaal konden 36 teams met in totaal 180 deelnemers zich opgeven. Dat is meer in vergelijking met voorgaande jaren. KPJ heeft de opzet van het evenement namelijk gewijzigd. Door twee toernooien achter elkaar te organiseren kunnen er meer volleybalteams deelnemen. ,,Het komt er op neer dat er twee keer drie poules met zes teams zijn. Indeling hiervan wordt later bekend gemaakt", legt Martin van der Goot van KPJ Sint Nyk uit. 

Met de nieuwe opzet wordt ook gehoor gegeven aan de opmerking dat het toernooi te lang duurde, terwijl de wedstrijden te kort werden gevonden. Het achttienmin-toernooi komt in de nieuwe opzet te vervallen. De wedstrijden duren nu tien in plaats van zes minuten en omdat de poules uit zes ploegen bestaat, zijn de teams weer sneller aan de beurt. Het eerste toernooi begint vroeg op de middag, het andere start later. Beide toernooien hebben een finale. De prijsuitreiking vindt om negen uur 's avonds plaats waarna er ook weer een feest is.

Vanwege de stormloop moesten er ook teams, die te laat waren, worden teleurgesteld. De organisatie heeft inmiddels wel een reservelijst aangemaakt, voor het geval er nog een team uitvalt. 

(Archieffoto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?