De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

160502 Auschwitz JeugdspoarSINT NICOLAASGA - Stichting Westermeer heeft een bijdrage van vijfduizend euro toegekend voor de Auschwitz-reis van de Sint Nykster jeugdvereniging Jeugdspoar. Met het geld moet de reis in het najaar naar het voormalige vernietigingskamp in Polen voor vijftig jongeren in de leeftijd van twaalf tot vijftien jaar mogelijk worden.

Stichting Westermeer heeft ieder jaar honderdvijftigduizend euro aan subsidies beschikbaar voor doelen in de voormalige gemeente Skarsterlân en Terherne. Het stichtingsbestuur vergadert vijfmaal per jaar over binnengekomen aanvragen. Bij de afgelopen vergadering is er in totaal 13.850 euro verdeeld. 

Naast Jeugdspoar ontvangt ook schaakclub De Hynstesprong uit Sint Nyk een bijdrage. Met een bijdrage van honderdvijftig euro moeten er zes digitale klokken worden aangeschaft, voor de competitiewedstrijden voor de leden. Ondernemersvereniging Langweer heeft een bijdrage van zevenhonderd euro toegezegd gekregen. Met dat geld moet er een nieuwe geluidsinstallatie worden aangeschaft. Het is de bedoeling dat verschillende verenigingen en organisaties uit Langweer gebruik kunnen maken van het mobiele systeem. 

(Archieffoto: Jeugdspoar)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?