De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

040516sint nykSINT NICOLAASGA / OUWSTERHAULE / SCHARSTERBRUG - Op verschillende plekken werden woensdagavond in het kader van 4 mei herdenkingsbijeenkomsten georganiseerd. Traditioneel starten de bijeenkomsten in Sint Nyk, Ouwsterhaule en Scharsterbrug met een stille tocht richting het oorlogsmonument, voordat er twee minuten stilte in acht wordt genomen.

Bij alle bijeenkomsten staat in het programma met name het uitwisselen van het herdenken samen met de kinderen centraal. In Sint Nicolaasga waren er verschillende sprekers en speelde muziekvereniging Crescendo diverse muziekstukken. Na de Last Post en de twee minuten stilte traditioneel werd het Jozefklokje geluid. Na het leggen van de kransen ging de stoet dezelfde weg terug naar Het Zalencentrum, waar het herdenkingsprogramma ook begon.

In Scharsterbrug begon de stille tocht bij de kerk, waarna de belangstellenden door het dorp naar het oorlogsmonument bij de brug liepen. Daar waren er verschillende toespraken van onder andere een vertegenwoordiger van de gemeente. Het oorlogsmonument en de vorig jaar onthulde informatiezuil op het dorpsplein vormen het middelpunt van de herdenking in Ouwsterhaule. In het programma was er ook zoals ieder jaar ruimte gemaakt voor de leerlingen van It Trijegeaster Honk, die een gedicht voordroegen.

(Foto's: De Zakenman)

040516 ouwsterhaule

040516 scharsterbrug 2

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?