De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

160701 Beschermde boom Hendrik DijkstraleaneLANGWEER – Gemeente De Fryske Marren willigt de wens van inwoners van Langweer niet in om de bomenrij langs de Hendrik Dijkstraleane en de 'poortbomen' bij de Oasingaleane/Lyts Dykje de beschermde status te geven.

De laanbeplanting langs de Hendrik Dijkstraleane is volgens een Langweerder bijzonder genoeg om de status te krijgen. De bomen staan zelfs vermeld in het bestemmingsplan en zijn zeer bepalend voor het aanzien van de straat. De gemeente heeft de beplanting fysiek beoordeeld en komt tot de conclusie dat de toekomstverwachting en de stamomtrek niet voldoen aan de gestelde criteria voor de beschermde lijst.

De stamomvang is ook de reden dat de twee bomen, die een poort vormen bij de Oasingaleane en het Lyts Dykje in Langweer, niet op de lijst komen.

(Foto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?