De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

160303 Alpe dHuZes 001BOURG D'OISANS - Met een fantastische opbrengst van ongeveer 20.000 euro in de rugtas beklimmen Geartsje de Vries, Hedwig Postma, Kevin Drost, Louwra Postma, Lucy de Vries, Tom Talsma en Ward van den Heuvel donderdag meerdere malen de Alpe d'Huez. 

De vriendengroep is daar in het kader van het evenement Alpe d'HuZes, dat voor KWF Kankerfonds wordt georganiseerd. De afgelopen weken werden verschillende acties georganiseerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Ook scholen, bedrijven en andere sympathisanten gaven een bijdrage. Het voorlopige eindbedrag van het gehele evenement is ruim zes miljoen euro. Om half vijf heeft het startschot aan de voet van de Alpe d'Huez in Bourg d'Oisans geklonken. 

De hechte vriendenploeg beklimt de 'Nederlandse berg' voor Geartsje de Vries, die zelf een ongeneeslijke vorm van kanker heeft. Bij de Dunegeaster werd vorig jaar een hersentumor ontdekt. 

(Archieffoto: De Zakenman) 

Lees ook: ,,Opjaan is gjin opsje"

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?