De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

14101150 Groenstation JellesmaSINT NICOLAASGA - Gemeente De Fryske Marren ziet geen aanleiding om de aanvoerroute van groenmateriaal naar het groenstation aan de Scharleijen in Sint Nicolaasga aan te passen.

Plaatselijk Belang Sint Nicolaasga heeft meerdere malen aandacht gevraagd voor de aanvoer richting de locatie van veehouder Jellesma. Omwonenden ervaren overbelasting van de route en de verkeersveiligheid in de wijk. Dorpsbelang droeg de suggestie aan om de ontsluiting via de Tsjûkemarwei te laten verlopen. De gemeente geeft daar echter geen gehoor aan.

De Fryske Marren heeft in september 2015 verkeerstellingen gedaan op een representatieve plek aan de Sietze Hepkemalaan in de wijk. Hier uit trekt de gemeente de conclusie dat het vrachtverkeer zich aan de maximum snelheid van dertig kilometer per uur houdt en dat de gemeten snelheden geen aanleiding geven tot zorgen op het gebied van verkeersveiligheid. 

Ook is er gekeken naar de belasting op het wegdek en het straatmeubilair. Ook daar zou geen sprake zijn van een verhoogde onderhoudsbehoefte door een toename van het geïntensiveerde weggebruik. De politie heeft in de periode 2007 tot heden geen meldingen gekregen van verkeersonveilige situaties en er zijn ook geen ongevallen geregistreerd. 'Zonder af te doen aan de geuite zorgen, geven de objectieve omgevingsindicatoren op dit punt thans geen aanleiding om hier te voorzien in verdere maatregelen', concludeert het college van burgemeester en wethouders.

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?