De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

HepkemalaanSINT NICOLAASGA - Wethouder Durk Durksz van De Friese Meren vindt niet kunnen dat de eigen gemeentelijke vrachtwagens te hard rijden op de Sietze Hepkemalaan in Sint Nicolaasga. De voertuigen rijden naar het agrarische groenstation op het erf van maatschap Jellesma aan de Scharleijen. Het gaat om een pilot waar gemeentelijk groen afval wordt omgezet naar compost. 

Durksz zei tijdens de meest recente dorpsvergadering het eigen personeel aan te zullen spreken op het rijgedrag. Buurtbewoners toonden toen hun ongenoegen, met name omdat het vrachtverkeer door een kinderrijke wijk rijdt. Ook melkveehouder Jellesma heeft naar aanleiding van de klachten de chauffeurs aangesproken. De Sietze Hepkemalaan is de enige mogelijkheid om bij het agrarische groenstation te komen. Omleggen van de weg en bijvoorbeeld een aansluiting te maken met met de Tsjûkemarwei is niet mogelijk.  

(Foto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?