De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

SiebJellesma2006SINT NICOLAASGA - Verenigingen en instellingen uit Sint Nicolaasga hebben sinds kort ook de mogelijkheid om voor een bepaalde investering een lening af te sluiten bij het Sieb Jellesma Fonds. De afgelopen zes jaar werden voor verschillende doelen subsidies toegekend uit de nalatenschap van de markante Sint Nykster, die in 2006 overleed. De bijdragen zijn vaak voor een deel van de uitgaven, die de aanvrager doet.

Uit het testament van Siep Jellesma bleek dat de rooms-katholieke parochie in Sint Nicolaasga erfgenaam was. Omdat Jellesma graag iets voor de samenleving wilde doen, werd het fonds opgericht. De rente van het bedrag dat aan de parochie beschikbaar werd gesteld, wordt voor de Sint Nykster gemeenschap ingezet. Verenigingen en instellingen die belangstelling hebben voor een lening en onder de doelgroep van het Siep Jellesma Fonds vallen, kunnen contact opnemen met de secretaris/penningmeester Dirk Hylkema (Tel. 0513-431989).

(Archieffoto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?