De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Hof en Hiem FamilienetSINT NICOLAASGA - Zorggroep Hof en Hiem gaat onderzoeken of het digitale en beveiligde communicatiesysteem Familienet ook kan worden toegepast bij Thuiszorg. De 'website' verbetert de communicatie tussen mensen die zorg nodig hebben, hun mantelzorgers en professionele organisaties. Hof en Hiem past Familienet al een aantal jaren toe in haar zorgcentra, waaronder Doniahiem in Sint Nicolaasga. De ervaringen zijn positief. 

,,Betrokkenen moeten van elkaar weten wie, wat en wanneer doet, zodat mensen niet tussen wal en schip raken of denken dat een ander iets wel oppakt. Situaties die onze thuiszorgmedewerkers toch geregeld tegenkomen", legt Harrie Dijkstra van Hof en Hiem Thuiszorg uit. Studenten van NHL Hogeschool onderzoeken in opdracht van Hof en Hiem en Miks Welzijnsorganisatie of Familienet bruikbaar is in de thuissituatie. Zij gaan deze week op pad om cliënten, mantelzorgers en thuiszorgmedewerkers te benaderen. ,,Als Familienet in een behoefte blijkt te voorzien, dan zullen we dat zeker gaan invoeren", aldus Dijkstra.

(Foto: Hof en Hiem)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?