De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

15012753 MuizenplaagTJERKGAAST - Een nieuwe geboortegolf van veldmuizen lijkt opkomst. Agrariërs moeten rekening houden met een nieuwe uitbraak van de muizenplaag vanaf, zo waarschuwt Provincie Fryslân. De plaag van 2014, die ook een grote hoeveelheid percelen in onze omgeving heeft aangetast, blijkt groter dan ooit te voren. 

Er is momenteel een onderzoek gaande naar de beste maatregelen tegen de explosieve groei van de populatie. Uit literatuur blijkt dat een muizenplaag zich niet hoeft te beperken tot één jaar. Daarom is men huiverig na het aantreffen van de eerste muizen met jongen in het gebied. De velduilen zijn dit jaar bovendien al met de voorbereidingen bezig. Dit duidt op een voortzetting van de plaag. De grootste muizenactiviteit blijkt zich op dit moment voor te doen op de percelen rondom de schadegebieden van 2014. 

(Foto: Persbureau Noordoost)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?