De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Glasstudio in basisschool langweerLANGWEER - Het voormalige schoolgebouw van It Swannestee in Langweer wordt een glasatelier. De vergunning ligt inmiddels ter inzage en de initiatiefnemer heeft de buurt van de plannen op de hoogte gesteld. De omwonenden zijn naar verluidt positief.

Eigenaar Steef Hendriks van atelier Ovengevormd Glas in Ouwsterhaule is de initiatiefnemer. Hij is ook de aanstichter van de internationale glaskunstexpositie, die jaarlijks in Joure wordt georganiseerd. Het plan is om in het Langweerder schoolgebouw een combinatie van een glasatelier, winkel en woonruimte te realiseren.

Openbare basisschool It Swannestee betrok in december 2014 het nieuwe Kindcentrum bij de entree van Langweer. Het ruim honderd jaar oude gebouw aan de Brédyk voldeed niet meer aan de onderwijskundige eisen. Daarom werd uiteindelijk besloten om nieuw te bouwen. 

(Foto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?