De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Dodenherdenking Sint NicolaasgaSINT NICOLAASGA / SCHARSTERBRUG / OUWSTERHAULE - Vertegenwoordigers van het gemeentebestuur zullen op maandag 4 mei aanwezig zijn bij verschillende herdenkingsbijeenkomsten van oorlogsslachtoffers. Dit jaar wordt stilgestaan bij 'Zeventig jaar herdenken'. 

Een stoet zal op herdenkingsdag vanaf half acht 's avonds van Het Zalencentrum naar het monument in Sint Nicolaasga lopen, waar de herdenking en de twee minuten stilte plaatsvinden. Raadslid Janke de Vries uit Doniaga zal daarbij aanwezig zijn en een krans leggen. In Scharsterbrug woont het Jouster raadslid Sytze Holtrop de plechtigheid bij. Daar start de stille tocht om twintig voor acht van de kerk naar het gedenkteken op de brug.

Wethouder Janny Schouwerwou woont de herdenkingsbijeenkomst in Ouwsterhaule bij. Extra bijzonder is dat daar een herdenkings-informatiezuil zal worden onthuld, die verbeelding geeft aan de geschiedenis van verzetstrijder Jetze Veldstra. 

(Archieffoto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?