De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

040517 scharsterbrug 15SCHARSTERBRUG – Een bestuurder heeft donderdagavond tijdens de dodenherdenking in Scharsterbrug asociaal rijgedrag vertoond bij de wegafsluiting. De persoon bleek erg ongeduldig, gaf een aantal keren gas en reed ook richting de verkeersregelaar. Volgens wijkagent Patrick Bottinga is geen sprake van dat er op mensen is ingereden en is het incident met een sisser afgelopen.

De taak van het regelen van het verkeer bij de dodenherdenking in Scharsterbrug is dit jaar voor het eerst door ervaren vrijwilligers overgenomen. Volgens Bottinga is dit goed verlopen en kijken ook de verkeersregelaars daar tevreden op terug. Omdat de herdenking op de brug in de Hollandiastraat plaatsvindt en er voor aanvang een stille tocht naar die plek liep, is de weg met hekken afgezet. De bestuurders, die moesten wachten toonden over het algemeen begrip voor de afsluiting.

Eén persoon toonde zich ongeduldig. ,,Ik heb met de betrokken verkeersregelaar gesproken en die doet geen aangifte. Volgens hem was er mogelijk een dwingende reden voor de haast. Het blijft echter asociaal gedrag als je het geduld niet kunt opbrengen om even te wachten. De verklaring van de vrijwilliger is wat mij betreft het meest belangrijke. Toch ben ik wel van plan om een hartig woordje met de bestuurder te spreken”, aldus Bottinga.

Het kenteken van de auto is grotendeels bij de politie bekend. ,,Het zou de bestuurder echter sieren om zichzelf te melden.”

Lees ook: Stilte voor oorlogsslachtoffers

(Foto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?