De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Omroplintje voor Ike Leenstra1SINT NICOLAASGA - Omrop Fryslân-redacteur Hayo Bootsma stond vrijdagochtend voor de deur van de 79-jarige Ike Leenstra uit Sint Nicolaasga. Zij werd door haar kleindochter Marion de Weerd (22) voorgedragen voor een Omrop-lintje. 

De officieuze onderscheidingen zijn bedoeld voor mensen van wie de luisteraars van de regionale omroep vinden dat zij om wat voor reden dan ook een lintje verdienen. De redactie kreeg tientallen reacties uit de hele provincie met de mooiste verhalen.

Ike Leenstra staat altijd voor de familie klaar en is ieder weekend langs de lijn te vinden van zowel de volleybal als de voetbalwedstrijden van de kleinkinderen. Bovendien bezoekt ze de familie regelmatig dankzij de OV-chipkaart. ,,Beppe is myn grutte foarbyld", aldus Marion de Weerd, die altijd geniet van de verhalen en de bewaarde foto's en krantenstukjes van haar oma. 

Omroplintje voor Ike Leenstra2

(Foto's: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?