De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Koning LangweerLANGWEER / SINT NICOLAASGA / IDSKENHUIZEN / SCHARSTERBRUG - De viering van Koningsdag was in Langweer, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga en Idskenhuizen dit jaar vooral een kinderfeestje. De verschillende activiteiten in de vier dorpen gingen gepaard met redelijk goed weer. Het was droog, maar af en toe wel aan de frisse kant.

 

De handel van de jeugd in Sint Nicolaasga werd rond negen uur op De Pit, bij basisschool It Klimmerblêde uitgestald. De kinderen hadden in het gras de ruimte gekregen voor een rommelmarkt. 

De Jeugdcommissie van Scharsterbrug had een mini-vrijmarkt opgezet bij de kerk in het dorp, zodat de kinderen een zakcentje konden bijverdienen. In Langweer werd vooral een beroep gedaan op de creativiteit van de jongsten. Er werd geschilderd en de behendigheid werd door middel van verschillende spelletjes getest. De brandweer van Langweer stelde in de oude haven de spuitwagen en de blusboot ten toon. Ook mochten de kinderen zelf de spuit vasthouden. 

Het Jeu de Boules-toernooi in Idskenhuizen is inmiddels ook al een traditie. Een 35-tal deelnemers deed aan het ballenspel mee. De kinderen werden in het dorpshuis vermaakt met spelletjes en gezichten werden vrolijk opgeschminkt.

(Foto's: De Zakenman)

koning Idskenhuizen

Fanatiekelingen tijden spelmiddag in Idskenhuizen

Koning scharsterbrug

Zakcentje dankzij mini-vrijmarkt Scharsterbrug

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?