De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

07042855 brandweer helmSINT NICOLAASGA - Een bestuurder van een personenauto is vrijdag in de vroege ochtend bekneld geraakt in zijn voertuig door een ongeval op de A6. Het betrof een eenzijdige botsing. De brandweer moest de ongelukkige automobilist uit zijn benarde positie bevrijden. 

Door nog onbekende oorzaak kwam de persoon net voor 04.00 uur in de problemen op de snelweg tussen de afslag Sint Nicolaasga en de Scharsterrijnbrug. Vanwege de vakantiebezetting werd naast de brandweer van Sint Nyk, ook het korps van Lemmer gealarmeerd. Die kon op de kazerne blijven, omdat Sint Nicolaasga voldoende manschappen beschikbaar had. 

De bestuurder raakte door het ongeval gewond, maar was aanspreekbaar. Voor zover bekend is de persoon, nadat die door de brandweerlieden was bevrijd, per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De auto is door een bergingsbedrijf weggesleept. Op de A6 was nog enige tijd sprake van hinder omdat bandenresten op het wegdek moesten worden opgeruimd. Dit heeft niet tot veel vertraging geleid. 

(Archieffoto: Noordoost.nl)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?