De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Pastoor Nota.jpgSINT NICOLAASGA - Pastoor Henk Nota legt vanwege zijn gezondheid een deel van zijn taken neer. Nota herstelt van hartproblemen. Hij is aan de beterende hand, maar het herstel zal nog geruime tijd duren. Vandaar dat hij in overleg met de bisschop en zijn collega's heeft besloten om met ingang van 1 mei een stapje terug te doen. 

Nota zal niet meer het eerste aanspreekpunt als pastor zijn, maar blijft wel als assistent beschikbaar. Priesterlijke taken, als bediening van de sacrementen voor doop, huwelijk en ziektezalving, zullen anders worden verdeeld. Ook het voorgaan bij vieringen krijgt een ietwat andere verdeling. Met de verlichting van taken hoopt Nota nog de nodige jaren pastoor te kunnen blijven van de zeven parochies in zuidwest-Friesland, waaronder Sint Nicolaasga.

Pastoor Nota wordt deze maand 67 jaar.

(Archieffoto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?