De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Herdenking Ouwsterhaule kransleggingOUWSTERHAULE - Zeventig jaar na de bevrijding van Nederland werd er maandagavond stilgestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. In Scharsterbrug, Sint Nicolaasga en Ouwsterhaule waren herdenkingen georganiseerd, waar ook vertegenwoordigers van de politiek bij aanwezig waren. 

In Sint Nyk liep een stoet met ook jeugd en basisschoolkinderen van Het Zalencentrum naar het monument. Daar nam een aantal sprekers het woord en speelde Crescendo uit Idskenhuizen enkele stukken. Na de Last Post was er twee minuten stilte, waarna het Jozefklokje werd geluid en de kransen en bloemen werden gelegd. Bijzonder element aan de herdenking was het jubileum van Henk Waterlander, die voor de veertigste keer drummend de herdenkingstoet leidde. 

De herdenking in Ouwsterhaule werd massaal bezocht. De inbreng van de jeugd was erg groot. Zo brachten leerlingen van basisschool Trijegeaster Honk gedichten ten gehore. Ook de onthulling van een informatiezuil bij het monument ter nagedachtenis aan Jetze Veldstra, na de twee minuten stilte en de kranslegging, was een bijzonder moment. 

Herdenking Ouwsterhaule
Bloemlegging bij monument Ouwsterhaule (Foto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?