De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Onthulling monument OuwsterhauleOUWSTERHAULE - Familie van verzetstrijder Jetze Veldstra heeft maandagavond na de herdenking van oorlogslachtoffers een speciale informatiezuil bij het monument in Ouwsterhaule onthuld. 

De zuil is geplaatst omdat het monument weinig informatie geeft over de verzetstrijder. Het is ook een aanvulling op het verhaal over Jetze Veldstra. Nieuwe feiten maken het onzeker of hij wel in Neuengamme, zoals altijd werd gedacht, is overleden. De sterfplek kan mogelijk ook Bergen-Belsen zijn. 

De vorm en de verschillende kleuren van de zuil zijn symbolisch. Zo staat de rode driehoek bijvoorbeeld voor het herkenningsteken voor politieke misdaden tegen de Duitsers dat op kampkleding werd genaaid. De bijzondere zuil werd door familieleden van Jetze Veldstra onthuld. Ook sprak een 'pakesizzer' uit Canada de mensen in Ouwsterhaule toe.

Familie Veldstra monument Ouwsterhaule
Familie van verzetstrijder onthult monument (Foto: De Zakenman)

Gastspreker onthulling monument Ouwsterhaule
Pakesizzer van Veldstra spreekt Ouwsterhaule toe (Foto: De Zakenman) 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?