De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

SkeelerprojectSINT NICOLAASGA – Meer dan negenhonderd kinderen hebben deelgenomen aan de naschoolse skeelerclinics, die onder andere op de baan in Sint Nicolaasga werden gehouden. Van maandag 11 tot en met vrijdag 24 april werden de 'skeerlerweken' georganiseerd. De groepen 5 en 6 van 25 basisscholen in gemeente De Friese Meren kregen de clinic aangeboden.

De kinderen werden kennis en vaardigheden over het skeeleren op straat bijgebracht. Onder andere het remmen en de keuze van beschermingsmaterialen stonden centraal. Professionele trainers verzorgden in samenwerking met het CIOS het bijzondere project waar alle deelnemers op hun eigen niveau aan mee konden doen.

De clinics zijn een initiatief van de gemeentelijke combinatiefunctionarissen. Schaats- en skeelerbond KNSB zorgde tijdens het project voor skeelers, helmen, knie- en elleboogbeschermers.

(Foto: Thewes Hoekstra)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?