De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Ilse Lolkema Cito toetsSINT NICOLAASGA - Ilse Lolkema van De Paedwizer uit Sint Nicolaasga is één van de drie meisjes die de landelijke Cito-toets foutloos heeft gemaakt. Een unieke prestatie, waar ze zelf ontzettend trots op is. 

De scores liggen bij de Sint Nykster basisschool dit jaar sowieso erg hoog. Vier klasgenootjes behaalden namelijk de maximale score op de toets, dat is ook mogelijk met enkele foutjes. De gemiddelde score van groep acht van De Paedwizer kwam uit boven het landelijk gemiddelde.

De aandacht voor de unieke prestatie van Ilse Lolkema heeft haar enigszins verrast. Na de zomer begint ze in alle rust op het atheneum van het Bornego College in Joure. Haar droom is om dierenarts te worden. Van kindsaf aan houdt Ilse, samen met haar vriendinnen en haar nichtje, zich al bezig met het verzorgen van dieren. 

(Foto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?