De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Kerk LangweerLANGWEER -  De opening van Tsjerkepaad vindt op 27 juni in de protestantse kerk van Langweer plaats. Tsjerkepaad is de zomerse openstelling van 250 kerken in Friesland. Rondom het evenement worden her en der in de provincie verschillende activiteiten ontplooid. De sluiting is op 19 september in de roomskatholieke kerk van Sint Nicolaasga.

Stichting Tsjerkepaad wijst ieder jaar een andere regio aan die de aftrap mag geven. Friesland is daarvoor verdeeld in vier regio's. Dit jaar is 'het zuidwesten' aan de beurt. Tijdens Tsjerkepaad worden er verschillende fiets- en wandelroutes langs de kerken uitgestippeld. De godshuizen worden voor deze gelegenheid op zaterdagmiddagen opengesteld voor belangstellenden. Ook is er speciale aandacht voor de basisschoolleerlingen.

De stichting wil met het evenement benadrukken dat kerken naast het gebruik voor (zondagse) erediensten ook van belang zijn als cultureel erfgoed.

(Foto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?