De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Omvormingen perken Langweer

LANGWEER - Gemeente De Friese Meren heeft de kaart openbaar gemaakt wat de gevolgen van de versobering van het groenbeheer in Langweer inhoudt. Zo komen er vaste planten in de perken op middenstuk van de Oasingaleane tussen de Buorren en het Lyts Dykje. Het veldje aan het Appelhôf krijgt lang gras. 

Ook op andere plekken in het dorp brengt de gemeente als bezuiniging onderhoudsarme beplanting aan. Het gaat dan om zowel lang en kort gras als vaste beplanting in plaats van heestervakken, die meer onderhoud vergen. In de loop van de tijd wordt ook bekend op welke plekken bomen worden gekapt. Andere dorpen zijn later aan de beurt. Voor Scharsterbrug zijn de zogenoemde omvormingskaarten al enkele maanden beschikbaar. Ook is voor dat dorp al in kaart gebracht welke bomen er sneuvelen. 

Lees ook: Gemeente versobert perken

(Afbeelding: Gemeente De Friese Meren)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?