De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Moord Ulesprong Tjeukemeer KourrichSINT NICOLAASGA - De moord op Omar Kourrich, zijn lichaam werd op 20 juni 2013 verbrand gevonden bij De Ulesprong in Sint Nyk, was vermoedelijk een afrekening in het criminele circuit. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag bekendgemaakt bij de rechtszaak in Leeuwarden.

De moord zou zijn gepleegd vanwege een conflict over een hennepkwekerij. De officier van justitie vindt de verklaring hierover van één van de verdachten betrouwbaar en geloofwaardig. De moord wordt als 'beestachtig' betiteld. 

Een 27-jarige verdachte uit Roemenië wordt als medeplichtige gezien en hoorde donderdagmiddag zes jaar tegen zich eisen. De hoofdverdachte, een tabakzaakhouder uit Amsterdam, overleed vorig jaar in zijn cel. Zijn achttienjarige zoon moet aankomende maandag voorkomen. 

(Archieffoto: Thewes Hoekstra)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?