De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

scharsterbrug dorpsfeest 2SCHARSTERBRUG - Het jaarlijkse dorpsfeest van Scharsterbrug vindt traditioneel in het eerste weekend van juni plaats De feestkommisje Skarsterbrêge probeert er elk jaar weer een feest voor jong en oud van te maken.

Vrijdag is de dag van spelletjes voor iedereen. Het sjoelen is een onderdeel waar vooral de vijftigplussers uit het dorp fanatiek aan meedoen. Ria de Wolff wist het beste de schijven in de juiste gaten te krijgen. De stoelendansen in de feesttent trokken mogelijk door het stormachtige weer te weinig deelnemers. De afsluitende feestavond was daarentegen zeer geslaagd, zo laat de feestkommisje weten.

De zaterdag wordt geopend met de optocht van groepen en wagens. De eerste prijs bij de lopende groepen ging naar de 'Snoepmonsters'. Bij de wagens werd 'Duiveltjes uit een doos' de winnaar en die ontving ook de publieksprijs. De band Melrose sloot de feestelijke zaterdag af.

Met een tentsamenkomst op zondagochtend sluit Scharsterbrug haar dorpsfeesten af. Dominee Arnold Vriend gaat om half elf voor in de dienst. 

Foto boven: De eerste prijs- en publiekswinnaar 'Duiveltjes uit een doosje' (Foto: De Zakenman)

Scharsterbrug dorpfeest zwart wit          

Denk niet Zwart-Wit (Foto: De Zakenman)

scharsterbrug dorpsfeest snoepmonsters.

De Snoepmonsters wint de eerste prijs bij de lopende groepen (Foto: De Zakenman) 

scharsterbrug dorpsfeest

Jelle van de Meer in actie achter de sjoelbak (Foto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?