De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Moord Ulesprong Tjeukemeer KourrichLEEUWARDEN - De 18-jarige verdachte van de moord op Omar Kourrich wil openheid van zaken geven. Hij beriep zich eerder in het onderzoek nog op zijn zwijgrecht, maar heeft nu twee jaar na het misdrijf bij recreatiegebied De Ulesprong toch besloten om ten overstaan van de rechtbank zijn verhaal te doen.

De Rechtbank in Leeuwarden heeft om die reden maandag besloten om op verzoek van de officier van jusitie de behandeling van de zaak aan te houden. De tijd wordt gebruikt om de verklaringen van de verdachte te toetsen en naast het beschikbare onderzoeksmateriaal te leggen. Ook wordt zijn verhaal naast de verklaringen van andere betrokkenen en getuigen gelegd.

Een nieuwe zittingsdatum is nog niet bekend. Afgelopen donderdag hoorde een 27-jarige man uit Roemenie, die als medeplichtige wordt gezien, zes jaar tegen zich eisen. 

Lees ook: 'Tsjûkemar-moord was afrekening'

(Archieffoto: Thewes Hoekstra)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?