De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

14091972 Waterpolitie politiebootLANGWEER - Volgens Politie Sneek e.o. staat de teller voor gestolen vaartuigen en diefstallen vanaf of uit boten in onze omgeving dit jaar op zes. In Langweer was het al vier keer raak. De buit is in veel gevallen een buitenboordmotor.

De cijfers baren de politie zorgen omdat het echte vaarseizoen nog moet beginnen. In het werkgebied van Politie Sneek e.o., waar gemeente De Friese Meren ook onderdeel van uit maakt, werden in 2014 in totaal 199 delicten geregistreerd. Nu gaat het al om 45 diefstallen. 

De politie vindt een waarschuwing op z'n plaats. In veel gevallen blijken namelijk zelfs goedgekeurde en gecertificeerde sloten voor buitenboordmotoren niet voldoende te zijn. De criminelen maken gebruik van mobiele slijpapparatuur. 

In Langweer ging het twee keer om een diefstal van een vaartuig. In de andere twee gevallen werd er iets vanaf of uit de boot weggenomen. Dat geldt ook voor de andere twee aangiftes in ons gebied, uit Scharsterbrug en Sint Nicolaasga.

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?