De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

11020362 buizerdIDSKENHUIZEN - Gemeente De Friese Meren heeft sinds april geen klachten meer gekregen van mensen die op het fietspad tussen Idskenhuizen en Spannenburg door de agressieve buizerd zijn aangevallen. Woordvoerder Yde Wierda durft niet te stellen of de buizerd daadwerkelijk minder agressief is. ,,Hardlopers lijken dit pad nu te mijden."

In overleg met de provincie worden er mogelijk toch maatregelen getroffen. ,,Pas na het broedseizoen kijken we wat we hier mee moeten doen", aldus Wierda. Een aantal weken geleden liep een route van de Sint Nykster Avondvierdaagse ook langs de plek. Voor zover bekend hebben de deelnemers geen last van de buizerd gehad. ,,Bij de Avondvierdaagse gaat het echter ook om wandelaars. De ervaring is dat hardlopers worden aangevallen en niet wandelaars."

Lees ook: Buizerd valt hardlopers aan

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?