De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Nacht zonder dakVeertien jongens en meisje van de PKN-gemeente Op 'e Noed hebben vrijdagnacht  op Camping en Jachthaven De Lytse Brekken in Follega in kartonnen dozen geslapen.

Met deze actie hebben de jongens en meisjes ervaren hoe in de wereld miljoenen leeftijdgenootjes dagelijks  in dozen of zelf de open lucht moeten slapen. De slaapactie wordt jaarlijks gehouden om geld op te halen voor straatkinderen uit Bolivia en Kenia. Het streefbedrag van € 1000 werd  vrijdagavond ruimschoots gehaald.

Het was voor de jongens en meisjes uit Tjerkgaast, Idskenhuizen en Sint Nicolaasga een kille en natte avond. Al bij  de opbouw van de karonnen huizen bleef het regenen en het meegebrachte plastic hielden de dozen maar net droog.  De ouders kwamen voor de nacht nog even langs met nog een dikke trui en droge sokken.

Voor de jongens en meisjes  was het één nacht zonder dak en slapen. Vanavond liggen ze weer warm en droog in hun eigen bed. 

 

nacht zonder dak 3

nacht zonder dak 2

(Foto's: De Zakenman)

 

 

 

                                                    

 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?