De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

15062558 Tunnel A7 HollandiastraatGemeente De Friese Meren reageert enthousiast op de plannen voor een tunnel onder rijksweg A7 tussen Joure en Scharsterbrug. Het huidige plan voorziet in de bouw van een viaduct, maar daar bestaat grote weerstand tegen. Gedeputeerde Staten van Friesland steunt een motie van de FNP om gel voor een tunnel uit te trekken. ,,Het is prachtig dat een lang geuite wens nu kan worden gerealiseerd'', aldus een woordvoerder van de gemeente. De stuurgroep van het project moet formeel nog beslissen, maar uiterlijk 2018 kan de tunnel er zijn.

De meerkosten van 450.000 euro worden door gemeente en provincie gelijkelijk gedeeld. Bij de eerste planvorming is in de gemeenteraad een heftige discussie geweest,  het voorstel dat verwoord werd door CDA-fraktievoorzitter Lucienne Boelsma kreeg steun van alle fracties. Daarmee wordt de wens van omwonenden en de verenigingen voor dorpsbelang in Sint Nicolaasga, Langweer en Scharsterbrug vervuld. Zij zien ook andere voordelen. Een tunnel valt in het landschap minder op dan een viaduct en in de directe omgeving is minder geluidsoverlast van auto's.

Het oorspronkelijke geplande viaduct zou naar de mening van potentiële gebruikers een steile helling krijgen. Voor fietsende schoolkinderen, die dagelijks de route nemen, zou dat een extra belasting zijn.

 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?