De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

150703 Excelsior 70 jaarOUWSTERHAULE – Muziekvereniging Excelsior uit Ouwsterhaule vierde afgelopen woensdag officieel haar zeventigste verjaardag. In het najaar wordt er uitgebreid stilgestaan bij het jubileum. Dan staat er een groot concert in De Oerdracht in Joure op het programma.

Bij de oprichtingsvergadering op 1 juli 1945 waren 33 belangstellenden aanwezig, die zich uiteindelijk ook als lid hebben aangemeld, blijkt uit oude notulenboeken. Inmiddels komt het korps uit in de tweede muziekdivisie, de vroegere 'ere-afdeling' en hebben de muzikanten van Excelsior diverse mooie hoogtepunten meegemaakt. Bijzonder is dat met Gerben Pol momenteel pas de vierde dirigent voor het korps staat.

Het jubileumconcert vindt op zaterdag 7 november plaats. De speciale concertcommissie is samen met de dirigent druk bezig met de organisatie. Er wordt nog even geheim gehouden houden hoe de zeventigste verjaardag precies vormgegeven wordt.

(Archieffoto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?