De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

blubberrace 3De thermometer stond nog op ruim dertig graden toen de eerste teams zich vrijdagavond om half zeven meldden bij het Dorpshuis in Tjerkgaast. Dorpshuis It Spântsje was  ook dit jaar het startpunt van de dertiende Blubberrace. Maar liefst 34 teams hadden zich aangemeld voor het jaarlijkse spektakel, dat tijdens de dorpsfeesten wordt gehouden. De laatste ploeg startte om kwart voor negen.

De organisatie had een parcours rondom Tjerkgaast uitgezet in de vorm van een acht. Twintig hindernissen waren in het acht kilometer lange traject opgenomen. Halverwege het parcours kwamen de teams weer langs het dorpshuis, waar een drinkpauze werd ingelast vanwege de warmte.

Prachtige hindernissen waren uitgezet, waarbij de deelnemers ook dit jaar niet bang moesten zijn voor water en blubber. Wat steeds meer opvalt, is dat er steeds vrollijk uitgedoste meisjes en vrouwenteams zich melden.   (Foto's: De Zakenman)

blubberrace

blubberrace 7 blubberrace 6

blubberrace 2blubberrace 10

blubberrace 9

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?