De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

8K0A2152SINT NICOLAASGA – Sint Nyk is sinds paar maanden een bijzonder huisdier rijker. De witte Eskimohond Odin is uniek in zijn soort. Van dit ras zijn er maar acht in Nederland. Eigenaar Rinus Jellesma vertelt hierover in de nieuwste editie van De Zakenman.

Verder in De Zakenman: Juf Janny Postma neemt na ruim dertig jaar afscheid. De peuterjuf gaat met pensioen. Ook Pontbaas Sytse Eysinga kan van zijn oude dag genieten. Als hoogtepunt van zijn laatste middag liet Sytse zijn boot midden op de Scharsterrijn een rondje van 360 graden draaien.

Om te bepalen aan welk type woningen behoefte is in Sint Nyk en om welke aantallen dit zal gaan, houdt Plaatselijk Belang een enquête onder de bewoners. En een tiental vrijwilligers van Maeykehiem zijn deze week met een bloemetje verrast.

(Foto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?