De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

manege de oorsprongSINT NICOLAASGA - Gemeente De Fryske Marren heeft de directe sluiting van de manege De Oorsprong herzien. De sluiting heeft na het bekend worden een stroom aan reacties opgeleverd.

Volgens de huidige landelijke coronamaatregelen moeten binnensportaccommodaties gesloten zijn. Enkel voor topsporters gelden uitzonderingen. De paardensport moet buiten plaatsvinden met inbegrip van alle coronamaatregelen.

,,Als gemeente hebben we - met ingang van deze week - besloten om het protocol ‘verantwoord sporten’ te hanteren dat ook op de website van het KHNS staat. Dit protocol gaat uit van de per 15 december 2020 geldende landelijke maatregelen. In het protocol staat als uitzondering opgenomen dat hippische accommodaties aangepast open zijn voor het geven van noodzakelijke beweging van paarden in verband met het welzijn en de gezondheid van paarden. Dit betekent dat er vanaf deze week weer paardgereden kan worden in de Sint Nykster binnenmanege (en andere maneges in de gemeente). Uiteraard met inbegrip van alle veiligheidsmaatregelen", zegt gemeentevoorlichter Tamara Abma.

(Foto: Archief de Zakenman)

Lees ook  Gemeente sluit Sint Nykster manege

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?