De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

04022021 brug follega 1FOLLEGA – Het dek van de brug bij Follega in de N354 is er slechter aan toe dan gedacht. Bij inspectie van de onderkant van het brugdek blijkt dat er water in het deel van staalconstructie zit. De geplande werkzaamheden worden tot april uitgesteld.

Het stalen brugdek is in november 2020 naar de aannemer in Emmen gebracht. Hier wordt het kunstwerk van een nieuwe en versterkte dekplaat voorzien zodat ook zwaarder verkeer van de brug gebruik kan maken. De aannemer werkt ook aan de graafwerkzaamheden voor de bekabeling en aanleg van de leidingen over de bodem van het kanaal (zinkers) en treft voorbereidingen voor de te plaatsen cameramasten.

De werkzaamheden vinden begin april plaats. Fietsers kunnen van de naastgelegen fietsbrug gebruik maken. Eind april is de brug klaar om over te gaan op afstandsbediening. De uiteindelijke planning schuift twee weken op. Naar verwachting is het project nu half april afgerond.

(Foto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?