De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

zendmast spannenburgSLOTEN Gemeente De Fryske Marren heeft de vergunning voor de T-Mobile antennemast in Sloten geweigerd. Bij de aanvraag is geen rekening gehouden met het rijksmonument en daarmee het beschermde stadsgezicht. De nieuwe mast zou ter vervanging van de illegale mast in Spannenburg zijn.

De gemeente De Fryske Marren meldt dat er voldoende mogelijkheden zijn om op een goede manier te voorzien in deze antenne-installatie. Het netwerk van T-Mobile komt volgens de woordvoerder van de gemeente niet in geding. ,,Het is een gezamenlijke taak om enerzijds te zorgen voor een goed mobiel netwerk en anderzijds te waken voor onevenredig nadelige gevolgen voor de omgeving. Dat zijn bijvoorbeeld het aanzicht of storing op apparatuur en omwonenden die ongerust zijn over de gezondheid.”

Lees ook: Zendmast Tjerkgaast moet weg

(Foto: archief De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?