De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

13101460 Agent boeteSASSENHEIM – Een 45-jarige man uit Langweer is dinsdagavond op de A44 bij Sassenheim aangehouden. De bestuurder stond gesignaleerd voor afname van DNA-materiaal.

De Langweerder kreeg meerdere keren een stopteken, maar weigerde te stoppen. Hierop zijn meerdere politievoertuigen ingezet om de auto tot stilstand te brengen. Agenten vertelden hem, door het autoraam van de stilstaande auto, dat hij was aangehouden. De bestuurder weigerde opnieuw medewerking en hield de sloten van de auto op slot. Ook na meerdere malen aandringen van de agenten om uit de auto te stappen. Toen de Langweerder met zijn armen naar de middenconsole greep, besloot een agent de zijruit van de auto in te slaan om hem aan te houden. Hierbij is ook pepperspray gebruikt. De verdachte verzette zich bij de aanhouding.

Op last van de officier van justitie is er DNA afgenomen van de verdachte. Ook is er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt voor verzet bij aanhouding en het negeren van het stopteken. De man uit Langweer is inmiddels weer op vrije voeten.

(Foto: Archief Noordoost.nl)

De Langweerder heeft inmiddels zijn eigen verhaal op het YouTubekanaal Blue Tiger Studio gedaan: 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?