De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

camping wifiBALK – Radio Spannenburg is vanaf 29 april niet meer via de analoge kabel te beluisteren. Kabelexploitant Ziggo wil sneller internet aanbieden. Door het landelijk stopzetten van analoge televisie en radio kan Ziggo extra bandbreedte vrijmaken. Ook andere Nederlandse lokale omroepen kampen met het probleem.

Het aansluiten van een FM-antenne in de bestaande kabelradio is voldoende om Radio Spannenburg weer te kunnen ontvangen. Klanten van Ziggo kunnen een gratis FM-antenne bestellen in de webshop van Ziggo. Het ontvangstgebied van de etherzender 96.4 FM loopt van Sint-Nicolaasga tot Stavoren en van Lemmer tot voorbij Workum. Radio Spannenburg probeert daarnaast een extra FM-frequentie in Joure te krijgen.

De lokale omroep is daarnaast online te beluisteren via www.radiospannenburg.nl. Daarnaast kan TuneIn gekoppeld worden met ChromeCast van Google. Via de TuneIn-app is het dan mogelijk om Radio Spannenburg op radio- en televisietoestellen af te spelen.

(Foto: Archief De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?