De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

190614 Camping BlaauwSINT NICOLAASGA – De naam Camping Blaauw verdwijnt vanaf volgend jaar. De camping gaat verder onder de naam Landgoed Eysinga State. Dat hebben nieuwe eigenaren Hendrik-Jan Mensing en Philip van Zuylen aangekondigd.

De nieuwe eigenaren van Camping Blaauw en Landgoed Eysinga State hebben grootste plannen voor de toekomst van het recreatiepark. De eigenaren van onder andere recreatiepark Duinrell willen upgraden en de kampeer- en verhuurmogelijkheden uitbreiden met luxe lodges, camperplaatsen en privé sanitair.

De plannen hebben naast nieuwe mogelijkheden consequenties voor bestaande jaarplaatsen en seizoenplaatsen. Vanaf 2022 worden seizoenplaatsen uitsluitend nog verhuurd op de beschikbare plaatsen op veld F. De jaarplaatsen verdwijnen. Op veld F verdwijnen eind volgend jaar de jaarplaatsen, op veld B vanaf einde seizoen 2023 en jaarplaatsen op veld C zullen per einde seizoen 2024 niet meer beschikbaar zijn.

,,Wij realiseren ons terdege dat de impact van deze wijziging van invulling van het terrein groot is”, schrijven de eigenaren in een brief aan de gasten, ,,Bij de beëindiging van overeenkomsten van de jaarplaatsen worden vanzelfsprekend de Recron voorwaarden gehanteerd en daarbij zullen wij gaandeweg de jaren kijken waar eventuele mogelijkheden zijn om tijdelijk gebruik te maken van mogelijk vrij gekomen plekken op velden welke later in de tijd zullen worden beëindigd.”

Vorige eigenaar Frans van Eysinga heeft zijn aandelen van Wald en Wetterwille verkocht aan Hendrik-Jan Mensing en Philip van Zuylen. Daarmee is het eigendom van Camping Blaauw en Landgoed Eysinga State overgedragen.

(Foto: archief De Zakenman)

Lees ook: Duinrell koopt Camping Blaauw

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?